• Посилання скопійовано

Допомогу на дітей для ФОП відновлять з 1 листопада по 31 грудня: проєкт постанови КМУ

Оприлюднено проєкт постанови КМУ «Деякі питання виплати соціальної допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям»

Допомогу на дітей для ФОП відновлять з 1 листопада по 31 грудня: проєкт постанови КМУ

З 1 вересня 2020 року було скасовано допомогу на дітей для ФОП І-ІІ груп, пов’язану з карантином.  Як пояснювали у Мінсоцполітики, причиною цьому стало відновлення роботи більшості ФОП та збільшення кількості громадян, які зареєструвались фізичними особами - підприємцями. 

Проте у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації з 14 по 30 листопада в Україні запроваджено карантин вихідного дня. Щоб підтримати підприємців, Шмигаль обіцяв, серед іншого, відновити виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року.

І ось на сайті СПО профспілок оприлюднено для обговорення проєкт постанови КМУ "Деякі питання виплати соціальної допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям". Переглянути його можна тут>>

Проєкт акта передбачає відновити виплату допомоги на дітей з 01.11.2020 р. по 31.12.2020 р. Зокрема:

  • продовжити виплату допомоги на дітей особам, які її отримували у травні-серпні 2020 року, у грудні 2020 року за листопад-грудень 2020 року без подання нової заяви та необхідних документів;
  • призначити та виплатити у листопаді та грудні 2020 року допомогу на дітей особам, які звернуться за її призначенням зі заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

У разі затвердження ця постанова набере чинності з дня її опублікування та буде застосовуватися з 1 листопада 2020 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»