• Посилання скопійовано

Як Раді пропонують підтримати ФОП сфери торгівлі під час пандемії: проєкт змін до Держбюджету-2021

У Раді зареєстровано проєкт змін до Держбюджету-2021 щодо підтримки фізичних осіб-підприємців сфери торгівлі під час пандемії

Як Раді пропонують підтримати ФОП сфери торгівлі під час пандемії: проєкт змін до Держбюджету-2021

28 січня 2021 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №4663 "Про внесення змін до додатка №3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо підтримки фізичних осіб-підприємців сфери торгівлі під час пандемії".

Метою вказаного законопроєкту є безперервність роботи оптової та роздрібної торгівлі, які дозволять забезпечити функціонування навіть в умовах продовження карантинних заходів на весь 2021 рік, шляхом створення необхідних санітарних та гігієнічних умов праці у приміщеннях, де провадиться діяльність.  

Крім того, прийняття змін дозволить зменшити фінансові втрати Держбюджету через систематичні податкові надходження функціонуючих учасників ринку та збереженню робочих місць, а як наслідок супутню максимальну мінімізацію виплат допомоги по безробіттю.

Законопроєктом передбачається:

  1. запровадження нової бюджетної програми «Здійснення заходів, спрямованих на забезпечення безпечних умов роботи фізичних осіб-підприємців сфери роздрібної торгівлі, в умовах пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19» у складі видатків Міністерства охорони здоров’я України з фінансуванням у сумі 180 млн грн;
  2. порядок розподілу обсягу видатків, передбачених за бюджетною програмою, буде визначатися Кабінетом Міністрів України;
  3. кошти будуть направлятися на облаштування місць оптової та роздрібної торгівлі згідно зі санітарними умовами, які дозволять не припиняти їхнє функціонування навіть під час пандемії (захворювань) – засоби індивідуального захисту, засоби дезінфекції, розмежування місць (точок) торгівлі, розмежування осіб (клієнтів) відповідно до стандартів дистанції, обмеження захисними екранами (плівкою) певних територій тощо;
  4. можливість, у разі необхідності, здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2021 рік, перерозподіл видатків на інші необхідні протиепідиміологічні заходи. 

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»