• Посилання скопійовано

Держспоживінспекція озвучила вимоги до маркування продукції

На маркуванні продукції має бути повна і достовірна інформація для споживачів, що дозволяє дізнатися про якість товару, його склад.

Про це заявив голова Державної інспекції із захисту прав споживачів України Сергій Орєхов під час апаратної наради 11 січня, на якій були присутні керівники всіх структурних підрозділів Держпотребінспекції України.

Як передає прес-служба відомства, С. Орєхов зазначив важливість забезпечення ефективного контролю за дотриманням споживчих стандартів, насамперед — у продуктах харчування, особливо для дітей. Ігнорування продавцями таких вимог не тільки порушує права споживачів на придбання якісних товарів, але й може бути прямою загрозою здоров’ю громадян, сказав він.

Нагадаємо, Держкомпідприємництва погодив проект постанови, що передбачає маркування продуктів навіть у разі найменшого вмісту в них трансгенів. Як повідомляє Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва, новий проект Кабміну розроблено Держспоживстандартом.

Згідно з проектом, передбачено інформувати споживача про наявність у продукті навіть найменшої частки ГМО. На сьогодні маркуватися написом «з ГМО» повинна тільки та продукція, вміст модифікованих організмів в якій понад 0,9%.

Виробникам дадуть можливість адаптуватися до нових вимог протягом шести місяців з дня опублікування нового порядку.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»