• Посилання скопійовано

На українських продуктах з’явиться додаткове маркування

На українських продуктах з’явиться додаткове маркування щодо якості. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, на прес-конференції заявив голова Державної інспекції із захисту прав споживачів України Сергій Орєхов.

За його словами, це відбудеться в рамках проекту «З турботою про Українське!», який запускається спільно з організацією «Укоопспілка».

«Спільно ми розробили спеціальне інформаційне маркування, яке з’явиться на продуктах уже з 17 січня. Маркування є спеціальним кольоровим стікером з символікою обох організацій», — зазначив він.

За інформацією Орєхова, стікер надаватиметься після експертизи якості товару і переважно для продукції вітчизняного виробництва. «Виключення буде для продуктів, які не виробляються в Україні. При цьому в магазинах, що беруть участь в проекті, з’являться спеціальні плакати, що пропагують переваги українського продовольства», — додав глава держінспекції із захисту прав споживачів.

Він також підкреслив, що першим реалізатором проекту стала «УКООП Спілка», до якої входить понад 260 підприємств, що працюють в основному в сільській місцевості. «Це дуже важливо, оскільки саме в сільській місцевості контроль якості продуктів особливо слабкий», — підсумував Орєхов.

Андрій Боярунець

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»