• Посилання скопійовано

Мінекономрозвитку забезпечило функціонування Реєстру адміністративних послуг

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2011 року №1274 розробило та розмістило на офіційному сайті Міністерства Реєстр адміністративних послуг.

Реєстр адміністративних послуг — це єдина комп’ютерна база даних про адміністративні послуги, які надаються відповідно до законодавства центральними органами виконавчої влади, їхніми територіальними органами, місцевими держадміністраціями, підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери їхнього управління, а також органами місцевого самоврядування.

Реєстр формується з метою ведення обліку адміністративних послуг, забезпечення вільного доступу до інформації про суб’єктів надання таких послуг, а також порядок, умови та розміри плати за їх надання.

«Споживач має право звернутися до реєстру і для себе знайти інформацію, чи справді така послуга є, вона надається зазначеним органом, чи не вимагається зайвого з точки зору оплати та умов надання», — наголосив директор департаменту реформування публічної адміністрації Мінекономрозвитку Євгеній Сторожук.

Він також додав, що робота з наповнення реєстру триває: нині буде розміщено доопрацьовану інформацію про послуги, які надаються місцевими держадміністраціями, а у подальшому доповнюватиметься інформація про послуги, які надаються органами місцевого самоврядування.

Згідно з постановою, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, місцеві держадміністрації мають забезпечити своєчасне подання до Мінекономрозвитку інформації про адміністративні послуги, що надаються ними, підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери їхнього управління, і територіальними органами міністерства, інших центральних органів виконавчої влади.

Відповідальність за достовірність і своєчасність подання зазначеної інформації покладається на міністерства, інші центральні органи виконавчої влади та місцеві держадміністрації.

«Цей реєстр є однією з частин реалізації електронного Уряду», — наголосив директор департаменту.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»