• Посилання скопійовано

У 2014 році буде проведено Перший всеукраїнський загальний сільськогосподарський перепис

Кабінет Міністрів України 5 жовтня 2011 року ухвалив рішення про проведення у 2014 році Першого всеукраїнського загального сільськогосподарського перепису, а у 2012 році ? пробного сільськогосподарського перепису у Баштанському районі Миколаївської області (розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 р. №944-р. «Про проведення Першого всеукраїнського загального сільськогосподарського перепису»).

Необхідність проведення в Україні загального сільськогосподарського перепису обумовлено назрілою потребою отримання систематизованих і докладних статистичних даних про стан і структуру сільського господарства, наявність та використання його ресурсного потенціалу в розрізі всіх територіальних одиниць. Крім того, проведення сільськогосподарських переписів, які здійснюються у більш ніж 120-ти країнах світу, є однією з обов’язкових умов для адаптації національної статистики до європейських стандартів. Загальний сільськогосподарський перепис 2014 року буде проведено вперше в історії країни.

Загальний сільськогосподарський перепис є обов’язковим елементом аграрної статистики, оскільки без суцільного обліку неможливо отримати найбільш повну та докладну інформацію про процеси, що відбуваються у сільському господарстві країни, і, відповідно, сформувати ефективну аграрну та продовольчу політику.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»