• Посилання скопійовано

Держлікслужба встановила розмір торговельних надбавок на окремі лікарські засоби

У Державній службі України з лікарських засобів відбулася нарада, під час якої з вітчизняними виробниками лікарських засобів було обговорено низку актуальних питань, у тому числі щодо доступності лікарських засобів українського виробництва. Зокрема, йшлося про встановлення граничних постачальницько-збутових надбавок і граничних торговельних (роздрібних) надбавок на окремі лікарські засоби. Про це УНН повідомили у прес-службі Держлікслужби України.

Як наголошується, за завданням Кабінету Міністрів України, з метою забезпечення доступності вітчизняних ліків розроблено відповідний Обов’язковий мінімальний асортимент лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптек (далі — Обов’язковий асортимент). Під час наради також обговорювалося питання щодо встановлення механізму регулювання цін на ліки, що увійшли до Обов’язкового асортименту.

Голова Держлікслужби України О.Соловйов повідомив, що з метою врегулювання цін на лікарські засоби, які входять до Обов’язкового асортименту, було розроблено проект постанови Кабміну «Деякі питання забезпечення доступності лікарських засобів і виробів медичного призначення». Цим проектом передбачено внесення змін до постанов Уряду.

Так, проектом змін до Постанови КМУ від 8 серпня 2011 року №932 «Про вдосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів» передбачено, що оптово-відпускні ціни на лікарські засоби, включені до Обов’язкового асортименту, підлягають обов’язковій реєстрації. А змінами до Постанови Кабміну від 17 жовтня 2008 року №955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення» передбачено встановити граничні постачальницько-збутові надбавки, не більші за 12% зареєстрованої оптово-відпускної ціни, та граничні торговельні (роздрібні) надбавки, не більші за 25% закупівельної ціни.

Учасники наради загалом підтримали нові регуляторні ініціативи, висловили свої пропозиції, зауваження та побажання, які будуть опрацьовані фахівцями Держлікслужби України та винесені на подальше обговорення у форматі діалогу.

Зоя ГОПКАЛО

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»