• Посилання скопійовано

Уряд затвердив Порядок укладення суб’єктами господарювання державного сектору економіки договорів про спільну діяльність

Уряд затвердив Порядок укладення державними підприємствами, установами, організаціями, а також господарськими товариствами, у статутному капіталі яких частка держави перевищує 50%, договорів про спільну діяльність, договорів комісії, доручення та управління майном. Відповідна постанова ухвалена на засіданні КМУ.

Метою документа є впорядкування процедури укладення суб’єктами господарювання державного сектору економіки відповідних договорів та забезпечення підвищення ефективності управління об’єктами державної власності, а також встановлення контролю за об’єктами державної власності, які використовуються за такими договорами.

Постановою визначається перелік документів, що подаються суб’єктами господарювання державного сектору економіки для погодження укладення договорів, зокрема щодо істотних умов договору, незалежної оцінки майна та її рецензії, наявності обмежень щодо використання державного майна тощо.

Крім того, встановлюється одномісячний строк підготовки уповноваженим органом управління проекту рішення уряду за зверненням суб’єкта господарювання щодо погодження укладення договору.

З метою забезпечення контролю за використанням державного майна постановою передбачається запровадити щоквартальну звітність уповноважених органів управління про результати виконання умов укладених договорів для її узагальнення Мінекономрозвитку та подання уряду відповідних висновків і пропозицій.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»