• Посилання скопійовано

НКРЕ: споживач має право зазначити у договорі конкретний спосіб розрахунку за електроенергію

При укладенні договору про користування електроенергією споживача повинні попереджати про наявність трьох можливих способів розрахунків.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), листом №1914/11/47-12 від 29.03.2012 р. з метою запобігання порушенням у діяльності суб’єктів, що здійснюють постачання електроенергією населення, роз’яснила деякі моменти укладення договорів про користування електроенергією.

Зокрема, НКРЕ аналізувала зміст поняття «відповідності тексту договору про користування електроенергією Типовому договору».

При укладенні договору його сторони (споживач енергії та її постачальник) не можуть відступати від положень Типового договору, проте можуть конкретизувати його умови.

При укладенні договору (а він може укладатися строком до 3 років) населення мають попереджати про наявність трьох можливих способів розрахунків за електричну енергію.

Усі три способи згадано у Правилах користування електричною енергією для населення:

— оплата за розрахунковими книжками;

— оплата за платіжними документами, що виписуються постачальником;

— оплата за картками попередньої оплати.

НКРЕ нагадує, що конкретний «порядок та форма сплати спожитої електричної енергії визначаються у договорі».

Ліцензіати (постачальники електроенергії населенню) зобов’язані здійснювати управління ліцензованою діяльністю за принципом економічної доцільності та забезпечувати досягнення найнижчої з можливих вартості електроенергії для споживачів.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»