• Посилання скопійовано

З 19 квітня 2012 року діють штрафи за продаж ліків без рецепту

З 19 квітня 2012 року діє Закон України від 22.03.2012 р. №4565-VI «Про внесення змін до Закону України «Про боротьбу із захворюванням туберкульозом» та інших законодавчих актів України».

Серед нововведень звертаємо увагу на запровадження адміністративної відповідальності за продаж в аптечних закладах лікарських засобів без рецепта у заборонених законодавством випадках. Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 42-4, згідно з якою за таке порушення застосовується штраф у розмірі від 6 до 25 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 до 425 грн). Повторне протягом року здійснення такого ж самого порушення, за яке особу вже було притягнуто до адміністративного стягнення, тягне за собою штраф від 425 до 1190 грн. Адміністративні справи за зазначене порушення розглядають органи державного контролю за якістю лікарських засобів та умовами їх виробництва (ст. 244-8 КУпАП).

Нагадаємо, що Перелік лікарських засобів, дозволених для застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек і їхніх структурних підрозділів, затверджено наказом МОЗ України від 03.02.2012 р. №78.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»