• Посилання скопійовано

Розроблено прозорі правила проведення земельних аукціонів

В Україні набув чинності закон №5077-VI про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону)

З цього приводу Голова Держземагентства України Сергій Тимченко зазначив: «Ми розробили уніфіковані, зрозумілі та прозорі правила проведення земельних аукціонів, які будуть приваблювати інвесторів».
Закон встановлює, що земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди земельної ділянки з учасником земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку або вищу плату за користування нею, зафіксовану під час проведення земельних торгів.
Закон також передбачає, що продаж земельних ділянок державної або комунальної власності або прав на них повинен здійснюватися виключно на земельних торгах.
Крім того, продаж земельних ділянок приватної власності або прав на них на земельних торгах може регулюватися положеннями чинного Земельного кодексу, якщо інше не передбачено законом.
Відповідно до закону, укладений договір купівлі-продажу земельної ділянки нотаріально засвідчується, а право на земельну ділянку, придбане за результатами проведення аукціону, підлягає державній реєстрації у порядку, визначеному законом.
Таким чином, прийнятий закон дасть змогу розблокувати проведення земельних аукціонів, сприятиме наповненню бюджетів усіх рівнів, дозволить власнику землі бути впевненим, що земельну ділянку у нього не заберуть ні через суд, ні через прокуратуру. Порядок проведення аукціонів буде затверджувати КМУ.

Джерело: Державне агентство земельних ресурсів

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»