• Посилання скопійовано

Депутати удосконалили законодавство з питань банкрутства

18 вересня 2012 року Верховною Радою України прийнято у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України з питань банкрутства» (реєстраційний №10707 від 05.07.2012 р.)

Проект було розроблено Міністерством юстиції та внесено до Верховної Ради України Кабінетом Міністрів України.
Проект закону розроблено на виконання доручення Президента України щодо удосконалення процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Зокрема, проект передбачає:
— розмежування повноважень зборів кредиторів та комітету кредиторів на всіх стадіях провадження у справі про банкрутство;
— проведення обов’язкової оцінки майна підприємств з часткою державної власності;
— здійснення продажу майна боржника тільки через аукціон;
— запровадження повторного визначення кандидатури розпорядника майна із застосуванням автоматизованої системи;
— впровадження офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на веб-сайті Вищого господарського суду одночасно з набранням чинності Законом;
— удосконалення правового регулювання діяльності арбітражних керуючих;
— звільнення від сплати судового збору державного органу з питань банкрутства як учасника провадження у справах про банкрутство.
Прийняття проекту сприятиме удосконаленню процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, допуску до здійснення діяльності арбітражного керуючого та чіткому визначенню функцій саморегулівних організацій арбітражних керуючих.

Джерело: UBR

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»