• Посилання скопійовано

Схвалено внесення змін до деяких законів України щодо скасування реєстрації декларації про відповідність

19 вересня 2012 року уряд схвалив розроблений Мінекономрозвитку законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо відміни реєстрації декларації про відповідність»

Метою документа є недопущення невиправданих додаткових витрат часу і коштів виробниками — суб’єктами господарювання на реєстрацію декларацій при введенні продукції в обіг та приведення Закону України «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності» у відповідність до законодавства Європейського Союзу. Скасування обов’язкової реєстрації декларацій надасть змогу виробникам та постачальникам заощадити продукції на десятки мільйонів гривень.
Проектом Закону пропонується внести зміни до статті 32 Закону України «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності» у частині вилучення положень стосовно обов’язкової реєстрації у центральних органах виконавчої влади декларації про відповідність, а також до законів України «Про підтвердження відповідності» та «Про захист прав споживачів» стосовно вилучення вимоги зазначати у супровідних документах реєстраційні номери декларацій.
Реалізація Закону створить сприятливі умови для діяльності суб’єктів господарювання, що виробляють та імпортують продукцію, і спричинить скорочення витрат часу та коштів при введенні продукції в обіг.
Запровадження Закону забезпечить приведення національного законодавства у сфері технічного регулювання у відповідність до вимог СОТ та законодавства ЄС, поліпшить умови ведення бізнесу в Україні та сприятиме інвестиційній привабливості країни і зростанню обсягів виробництва продукції.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»