• Посилання скопійовано

Які стимули передбачено для інвестицій до пріоритетних галузей економіки

Закон України від 06.09.2012 р. №5205-VI «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць»

Президент підписав Закон від 06.09.2012 р. №5205-VI, яким визначаються основи державної політики в інвестиційній сфері протягом 2013 — 2032 років щодо стимулювання залучення інвестицій до пріоритетних галузей економіки.
Пріоритетними галузями економіки є галузі, спрямовані на забезпечення потреб суспільства у високотехнологічній конкурентоспроможній екологічно чистій продукції, високоякісних послугах, які реалізують державну політику щодо розвитку виробничого й експортного потенціалу, створення нових робочих місць.
Інвестиційним проектом вважається проект, що його передбачається реалізувати на новоствореному або діючому підприємстві, на якому буде проведено реконструкцію або модернізацію та який одночасно відповідає таким критеріям:
1) загальна кошторисна вартість перевищує суму, еквівалентну:
- 3 мільйонам євро — для суб'єктів великого підприємництва;
- 1 мільйону євро — для суб'єктів середнього підприємництва;
- 500 тисячам євро — для суб'єктів малого підприємництва;
2) кількість створених нових робочих місць для працівників, які безпосередньо залучені до виробничих процесів, перевищує:
- 150 — для суб'єктів великого підприємництва;
- 50 — для суб'єктів середнього підприємництва;
- 25 — для суб'єктів малого підприємництва;
3) середня заробітна плата працівників не менш ніж у 2,5 разу перевищує розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»