• Посилання скопійовано

Складено перелік продукції для електронних торгів

Держслужба з питань підприємництва погодила проект постанови Кабміну з переліком продукції, яка в обов'язковому порядку купуватиметься на електронних реверсивних торгах

Як пише «Коммерсант-Украина», список містить 53 товари та послуги, серед яких, зокрема, легкові та вантажні автомобілі, запчастини до них, нафта, касові апарати, меблі, шпалери, килимки, чай, кава, питна вода, пісок, гравій, канцтовари, носії інформації, послуги готелів, забезпечення напоями та їжею.
З 1 січня 2013 року держзакупівлі цих видів товарів та послуг повинні проводитися в електронній формі у режимі online, для чого Міністерство економічного розвитку і торгівлі, як уповноважений контролюючий орган у сфері держзакупівель, ще має вибрати електронні майданчики для проведення торгів. Проте технічні регламенти досі не узгоджено.
Ринок державних закупівель в Україні регулюється Законом «Про здійснення державних закупівель», який визначає держзакупівлі як придбання замовником товарів, робіт і послуг за державні кошти у встановленому законодавством порядку. Згідно зі ст. 39-1 Закону, процедура електронного реверсивного аукціону — процедура закупівлі в електронній формі, що передбачає проведення відкритих торгів у формі аукціону шляхом зниження ціни договору (лота), здійснення якої забезпечується оператором електронного майданчика на сайті у мережі Інтернет у режимі онлайн, з використанням електронного цифрового підпису.
Під час здійснення державних закупівель в електронній формі електронний документообіг повинен використовуватися відповідно до Закону «Про електронні документи та електронний документообіг». Для кожного електронного майданчика встановлюється регламент — правила, що регулюють порядок взаємодії між оператором електронного майданчика та його абонентами під час проведення процедури державної закупівлі.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»