• Посилання скопійовано

Роздрукований електронний квиток вже можна використовувати для відшкодування витрат на відрядження

Набули чинності зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон

Роздрукований електронний квиток вже можна використовувати для відшкодування витрат на відрядження

З 30.08.2013 р. набрав чинності наказ Мінфіну України від 19.07.2013 р. №667, яким затверджено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон від 13.03.98 р. № 59.

Змінами удосконалено норми щодо використання електронного проїзного/перевізного документа на поїзд. Зокрема, встановлено, що у разі використання такого документа підставою для відшкодування витрат на його придбання є роздрукований на паперовому носії посадочний документ (у разі перевезення багажу — роздрукований на паперовому носії перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги (зокрема, послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць) — роздрукований на паперовому носії документ на послуги). У разі повернення електронного проїзного/перевізного документа на поїзд до звіту додаватиметься роздрукований на паперовому носії документ на повернення.

Інформацію про наявність та статус електронного проїзного документа можна перевірити на офіційному веб-сайті Державної адміністрації залізничного транспорту України.

Для працівників підприємств, які перебувають за кордоном тривалий строк і отримують зарплату в іноземній валюті, та працівників дипломатичної служби України, які направлені у довготермінове відрядження та отримують виплати в іноземній валюті, сума добових витрат у разі відрядження в межах держави перебування терміном на одну добу тепер встановлено у розмірі 40% від сум добових, визначених у додатку 1 до постанови КМУ від 02.02.2011 р. №98 для відповідної держави  (в попередній редакції розмір добових становив 50% від вказаних в додатку). 

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»