• Посилання скопійовано

Підприємствам, що транспортують теплоенергію, водопостачання планують встановити граничну норму доходу

Проектом наказу Мінекономрозвитку пропонується встановити граничний рівень доходу таких підприємств за регульованим тарифом у розмірі 14,97 %

Підприємствам, що транспортують теплоенергію, водопостачання планують встановити граничну норму доходу

Відтак, проектом наказу Мінекономрозвитку «Про затвердження граничного рівня регуляторної норми доходу суб’єктів, що здійснюють транспортування теплової енергії, централізоване водопостачання та водовідведення» пропонується встановити граничний рівень доходу таких підприємств за регульованим тарифом у розмірі 14,97 %.

Варто зазначити, що норма доходу на капітал визначає вартість інвестицій, за рахунок яких розвивається компанія. Дана норма, з одного боку, має бути достатньою для того, щоб компанія могла конкурувати з іншими не менш ризикованими інвестиційними можливостями, а з іншого – не отримувала надприбуток за рахунок споживачів.

Тому завданням наказу є затвердження граничного рівня регуляторної норми доходу, який забезпечить баланс між цими двома цілями і захистить інтереси як інвесторів, так і споживачів.

За інформацією розробника проекту, розрахунки прийнятного рівня доходності на активи відповідних підприємств було здійснено представниками українських офісів компаній «Делойт енд Туш ЮСК» (14,97 %), «Ернст енд ЯНГ» (16,22 %), «PricewaterhouseCoopers LLC» (16,2 %).

Розрахунки дохідності проведено згідно з прийнятою практикою застосування загальновизнаної методології WACC (середньозваженої вартості капіталу) станом на кінець червня 2013 року.

Наказ розроблений відповідно до Закону України «Про природні монополії» та на виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»