• Посилання скопійовано

Виробників та розповсюджувачів нехарчової продукції за недопущення до перевірок будуть притягувати до адмінвідповідальності

Держпідприємництво підтримало необхідність внесення змін до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»

Виробників та розповсюджувачів нехарчової продукції за недопущення до перевірок будуть притягувати до адмінвідповідальності

Михайло Бродський погодив законопорект, яким вносяться відповідні зміни.

За результатами грунтовного аналізу надісланого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України законопроекту стосовно внесення змін до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Голова Держпідприємництва погодив даний документ.

На сьогодні правові та організаційні засади здійснення державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції встановлює Закон України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (далі – Закон).

Відповідного до даного Закону метою здійснення ринкового нагляду є вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, що прийняті за результатами проведеного ринкового нагляду.

За інформацією органів державного ринкового нагляду, під час здійснення перевірок характеристики продукції, існують непоодинокі випадки недопущення до проведення перевірок та невиконання законних вимог посадових осіб, що здійснюють державний ринковий нагляд з боку виробників та розповсюджувачів продукції.

Такі дії суб’єктів господарювання обумовлені намаганням уникнути від відповідальності за введення в обіг та/або розповсюдження небезпечної продукції та продукції, що становить загрозу безпеки життя, здоров’я людей та довкіллю.

Таким чином, законопроектом передбачається вдосконалити систему державного ринкового нагляду шляхом встановлення штрафних санкцій для суб’єктів господарювання, зокрема створення перешкод шляхом недопущення до проведення перевірок характеристик продукції та невиконання законних вимог посадових осіб, які здійснюють державний ринковий нагляд, а саме:

– у розмірі 1 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (25 500 грн.) для осіб, які ввели продукцію в обіг або відповідно до Закону вважаються такими, що ввели продукцію в обіг;

– у розмірі 500 НМДГ (8 500 грн.) для розповсюджувачів.

Враховуючи вищезазначене, Держпідприємництво за результатами опрацювання згаданого законопроекту підтримало необхідність внесення змін до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»