• Посилання скопійовано

Мінімальна зарплата в 2014 році буде підвищуватися тричі

Мінімальна заробітна плата наступного року буде підвищуватися в три етапи: з 1 січня, з 1 липня і з 1 жовтня

Мінімальна зарплата в 2014 році буде підвищуватися тричі

Соціальні виплати наступного року зростуть, що передбачено проектом Державного бюджету. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Щодо соціальних параметрів бюджету – мінімальна заробітна плата наступного року буде підвищуватися в три етапи: з 1 січня, з 1 липня і з 1 жовтня. Вона буде майже в 2 рази більша, ніж отримували громадяни в 2009 році», - сказав він.

Микола Азаров повідомив, що розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки також збільшуватиметься в три етапи: «Це буде на 18% більше, ніж в грудні 2013 року, і в два рази, підкреслюю, більше, ніж в 2009 році».

«У результаті таких збільшень середньомісячна заробітна плата на кінець 2014 року, наприклад, дільничного лікаря-терапевта вищої категорії зросте на 602 грн проти грудня 2013 року, фельдшера зросте на 401 грн щомісячно, підкреслюю, завідувача дошкільного навчального закладу на 645 грн, вчителя вищої категорії загальноосвітнього навчального закладу на 602 грн, старшого наукового співробітника на 748 грн», - констатував  Прем’єр-міністр.

Крім того, за його словами, у наступному році відбудеться і поетапне зростання розміру прожиткового мінімум на одну особу також в три етапи. Микола Азаров звернув увагу, що за неповних 4 роки ці виплати збільшилися двічі.

Наприклад, для дітей віком від 6 до 18 років розмір прожиткового мінімуму збільшено на 597 грн, пропорційно збільшуються соціальні та пенсійні виплати. Так, щомісячна допомога на дітей, що перебувають під опікою чи піклуванням, у 2014 р. в середньому збільшиться:

- на дітей до 6 років – на 159 грн (до 2113 грн на місяць);

- на дітей віком від 6 до 18 років – на 200 грн (до 2633 грн).

Щомісячна допомога на дітей-інвалідів у середньому збільшиться на 100 грн на місяць, а щомісячні виплати інвалідам з дитинства зростуть в 2014 р. в середньому на 127 грн.

Так, розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, у тому числі і максимальний, збільшуватиметься в 2014 р. на кожну дитину віком від 3 до 13 років на 250 грн, а на кожну дитину віком від 13 до 18 років на 500 грн.

Прем’єр-міністр повідомив, що на 22%, або майже на 9 млрд грн наступного року збільшено субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам та тимчасової допомоги дітям.

Також, за його словами, у проекті Державного бюджету України на 2014 р. передбачено в повному обсязі кошти на продовження реалізації соціальних ініціатив Президента України, в тому числі у сфері пенсійного забезпечення, що були запроваджені ще в 2012 р.

Микола Азаров повідомив, що наступного року заплановано збільшення розмірів стипендій для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються на відмінно, залежно від рівня акредитації вищих навчальних закладів та освітньо-кваліфікаційного рівня, від 70 до 120 грн до звичайної стипендії.

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»