• Посилання скопійовано

У Раді дали роз'яснення з приводу зарплат у держбюджеті-2015

У зв’язку з появою у ЗМІ публікацій щодо зникнення з Закону про держбюджет-2015 норм щодо обмеження зарплат народним депутатам і членам КМУ, прес-служба ВРУ опублікувала роз’яснення

У Раді дали роз'яснення з приводу зарплат у держбюджеті-2015

Прес-служба ВРУ зазначила, що скасування широкого кола пільг і виплат окремим категоріям осіб передбачено Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (опублікований у газеті «Голос України» від 31.12.2014 № 254).

Прикінцевими положеннями (п.10) цього Закону передбачено, що у 2015 році максимальний місячний розмір заробітної плати (грошового забезпечення) народних депутатів України, членів Кабінету Міністру України, прокурорів, працівників державних органів (крім Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції) та інших бюджетних установ, працівників Національного банку України, суддівської винагороди обмежуються 7 розмірами мінімальної заробітної плати, а при скороченні чисельності працівників - 10 розмірами мінімальної заробітної плати (виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата часу щорічної відпустки не враховуються у зазначеному максимальному розмірі).

Щодо ж введення таких норм до тексту Закону України про Державний бюджет на наступний рік, зазначаємо таке.

Відповідно до статей 95, 96 Конституції України предметом регулювання закону України про Державний бюджет України є встановлення доходів та видатків на загальносуспільні потреби.

Конституційний Суд України у 2008 році своїм рішенням заборонив вносити законом про Державний бюджет зміни до інших законів.

Тому відсутність у Законі України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» норм про обмеження заробітних плат високопосадовців відповідає вимогам чинного законодавства.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»