• Посилання скопійовано

ОСББ повернули статус неприбуткової організації

Прийнято Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій

ОСББ повернули статус неприбуткової організації

Законом об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників жилих будинків, житлово-будівельних кооперативів визнано неплатниками податку на прибуток, як неприбуткові організації.

Законом встановлено, що повторне внесення до Реєстру неприбуткових організацій та установ (перереєстрація) неприбуткових організацій, які зазначені у підпунктах 1 та 2 пункту 133.1.1 статті 133 Податкового кодексу Україниі які були внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ станом на 1 січня 2015 року, не вимагається.

Законом також встановлено, що неприбуткові організації, які зазначені у підпунктах 1 та 2 пункту 133.1.1 статті 133 Податкового кодексу України, державна реєстрація яких відбулася після 31 грудня 2014 року та до набрання чинності цим Законом, в разі внесення їх до Реєстру неприбуткових організацій та установ протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом, вважаються такими, що внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ з дня їх державної реєстрації.

Законопроект зареєстровано за №1892

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»