• Посилання скопійовано

Набрав чинності Закон про тимчасові заходи на період АТО

Відсьогодні органи місцевого самоврядування в зоні АТО можуть реєструвати зміну засновників юросіб

Набрав чинності Закон про тимчасові заходи на період АТО

Сьогодні, 8 червня, набрав чинності Закон від 17.05.2016 р. №1365-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування", який було прийнято ВРУ 17 травня.

Згідно зі змінами до Закону про тимчасові заходи на період проведення АТО:

1) проведення реєстраційних дій, пов’язаних зі зміною складу засновників (учасників) та керівника юрособи, місцезнаходженням якої є територія проведення АТО (крім території, на якій здійснюють повноваження представницькі органи місцевого самоврядування, обрані відповідно до Закону № 595-VIII), на період її проведення забороняється. Нагадаємо, що згідно з попередньою редакцією Закону, заборонялося проведення реєстраційних дій, пов'язаних із зміною складу засновників (учасників) та керівника юрособи, місцезнаходженням якої є територія проведення АТО.

2) Під час проведення АТО госпсуб’єкти, які здійснюють діяльність на території її проведення (крім території, на якій здійснюють повноваження представницькі органи місцевого самоврядування, обрані згідно з Законом №595-VIII), звільняються від сплати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності

3)  На період проведення АТО скасовується орендна плата за користування державним та комунальним майном суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність в зоні АТО (крім території, на якій здійснюють повноваження представницькі органи місцевого самоврядування, обрані згідно з Законом №595-VIII).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»