• Посилання скопійовано

У Раді підтримують удосконалення системи соцстандартів

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав законопроекти, спрямовані на поліпшення отримання соціальних гарантій громадянами

У Раді підтримують удосконалення системи соцстандартів

Члени Комітету розглянули проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" (щодо удосконалення системи соціальних стандартів)» №4575.

Законопроектом пропонується уточнити зміст терміну «державні соціальні гарантії», а також внести зміни до назв та переліків соціальних стандартів і нормативів в окремих сферах їх застосування, а саме:

  • житлово-комунального обслуговування,
  • транспортного обслуговування та зв’язку,
  • охорони здоров’я,
  • забезпечення навчальними закладами,
  • обслуговування закладами культури та фізичної культури та спорту.

За результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати також обговорили проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку особистого прийому деяких категорій осіб», №4599.

Проектом пропонується закріпити право першочергового особистого прийому керівниками та іншими посадовими особами державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Запропонованими змінами передбачається визнати такою, що втратила чинність частина 1 статті 10 Декрету Кабінету Міністрів України «Про пільги Героям Радянського Союзу і повним кавалерам ордена Слави», згідно з якою таким правом користувалися зазначені особи.

Члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Парламенту прийняти законопроект за основу.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»