• Посилання скопійовано

Нардепи підтримали заборону на вилучення серверів під час обшуків

Сьогодні, 8 вересня, прийнято за основу законопроект "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні"

Нардепи підтримали заборону на вилучення серверів під час обшуків

Законопроектом №3719 пропонується внести зміни до Кримінального процесуального кодексу України, відповідно до яких:

- забороняється тимчасове вилучення електронних інформаційних систем. Слідчі повинні будуть здійснювати копіювання інформації, а не вилучення техніки;

- під час проведення обшуків у суб'єктів господарювання спецпідрозділи можуть бути застосовані виключно на підставі ухвали слідчого судді та лише за умови скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину;

- адвокат зможе долучитись до процесу обшуку на будь-якому його етапі;

- обшук дозволятиметься лише як виняткова слідча дія, коли неможливо отримати інформацію в інший спосіб;

- у клопотанні про надання дозволу на проведення обшуку обов’язково викласти аргументацію необхідності обшуку та детального опису предметів і осіб, яких планується відшукати. 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»