• Посилання скопійовано

Верховна Рада відкриє портал для громадського обговорення законопроектів

Діяльність Верховної Ради стане прозорішою - презентовано нові е-ресурси

Верховна Рада відкриє портал для громадського обговорення законопроектів

У Верховній Раді представили «Портал громадського обговорення законопроектів», який дасть змогу громадянам заздалегідь ознайомитися з законопроектами, внесеними на обговорення Парламенту або які перебувають на розгляді профільних комітетів, та взяти участь у їх обговоренні.

"Портал громадського обговорення законопроектів" розроблений за підтримки Програми USAID РАДА та за ініціативи Управління комп'ютеризованих систем  Апарату Верховної Ради України у відповідь на рекомендації Європейського Парламенту щодо внутрішнього реформування Верховної Ради з метою поліпшення її інституційної спроможності.

На думку директора Програми USAID РАДА  Ігоря Когута, "Портал громадського обговорення законопроектів"  надасть можливість поліпшити  прозорість та довіру до комітетів. Він є частиною комплексної програми відкритості комітетів.

"Минулого року започатковано ресурс електронних петицій. Наступного, 2017 року, ми працюватимемо над поліпшенням впливу громадян на роботу парламенту через використання цих ресурсів - петицій та електронної бази. Це  частина «Дорожньої карти» з реформування парламенту. Сьогоднішній захід підготовлено за підтримки Лабораторії законодавчих ініціатив та Ліги інтернів. Програма USAID РАДА буде і надалі підтримувати Портал тренінгами та навчальними програмами", - наголосив він.

"Сьогодні ми могли представити тестовий варіант системи,  проте комітети її ще не наповнюють. Тож ми проводимо презентацію бази даних. З наступного тижня ми плануємо відкрити цей ресурс повністю, щоб він був публічним для громадськості. - зазначив Олексій Сидоренко, Керівник Управління комп'ютеризованих систем.

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»