• Посилання скопійовано

Нульова ставка ввізного мита на відходи та брухт чорних металів: підписано Закон

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким встановлюються нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів замість чинних 5%

Нульова ставка ввізного мита на відходи та брухт чорних металів: підписано Закон

Законом України від 04.10.2016 № 1645-VIII внесено зміни до Закону "Про Митний тариф України" щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відбудови об’єктів інфраструктури.

Таким чином, встановлено нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів.

Як зазначалося в пояснювальній записці до законопроекту, брухт і відходи чорних металів мають стратегічне значення для металургійної галузі, яка є однією з складових повноцінної національної безпеки України. Для ефективної роботи підприємств оборонної галузі та функціонування інфраструктури необхідно забезпечити безперебійні поставки металургійної продукції.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»