• Посилання скопійовано

Рада скасувала контракти, які повинні були діяти до закінчення АТО або демобілізації

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №5337 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби"

Рада скасувала контракти, які повинні були діяти до закінчення АТО або демобілізації

 За документ проголосували 239 народних депутатів.

Розробка законопроекту обумовлена необхідністю нормування проходження військової служби в період шляхом заміни контрактів, термін дії яких визначено "до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію".

Так, згідно з документом:

- скасовуються контракти "до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію";

- нормується укладення громадянами України, які приймаються на військову службу за контрактом, контрактів з певними термінами їх дії.

Також надається можливість в особливий період для військовослужбовців строкової військової служби та військовослужбовців військової служби за призовом по мобілізації на період АТО, які під час дії особливого періоду відслужили не менше 11 місяців, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які уклали контракти терміном на 6 місяців, укласти нові контракти на термін 6 місяців або на триваліші терміни.

Законом надається можливість звільнитися від військової служби відповідно до термінів і в обсягах, визначених центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями (але не пізніше ніж через рік з дня набрання чинності цим законом) військовим:

-  які проходять військову службу за контрактом, термін контракту яких закінчився, дія контракту яких була продовжена понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації, які під час дії особливого періоду відслужили не менше 18 місяців;

-  уклали контракти на термін до закінчення особливого періоду та відслужили не менше 24 місяців.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»