• Посилання скопійовано

Які накази скасував Кабмін під час "дерегуляційного дня": оприлюднено перелік

Оприлюднено розпорядження Кабміну, згідно з якими було скасовано 90 наказів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади

Які накази скасував Кабмін під час "дерегуляційного дня": оприлюднено перелік

Нагадаємо, що 10 березня в Кабінеті Міністрів України відбувся “дерегуляційний день”. Його результатом стало скасування більше 100 різних незаконних або застарілих документів. Про це ми повідомляли тут>>

І лише тепер оприлюднено 2 розпорядження КМУ з переліками скасованих наказів:

 

Розпорядження КМУ від 10.03.2017 р. № 166-р

Прийняття даного рішення зумовлене внесенням змін до низки Законів України, зокрема "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності""Про охорону праці""Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", а також втратою чинності Закону України "Про пожежну безпеку".

Розпорядженням скасовано 69 наказів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, що втратили актуальність або ж скасовані як такі, що встановлювали регуляторні бар’єри.

Весь перелік можна переглянути тут>>

 

Розпорядження КМУ від 10.03.2017 р. № 169-р

Цим рішення скасовано 21 наказ міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, зокрема, таких, які не відповідають положенням Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Весь перелік можна переглянути тут>>

У результаті скасування ряду нормативно-правових актів буде застосовано єдину процедуру, що передбачена зазначеним Законом. Це зменшить можливості для зловживань з боку представників органів державного нагляду (контролю), на які поширюється сфера дії Закону.

Окрім того, цим рішенням рекомендовано НКЦПФР,  НКРЕКП, НКРЗІ переглянути власні нормативно-правові акти (загалом їх 7) та привести їх у відповідність з вимогами Закону “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” та інших законів України.

Розпорядження набирають чинності через два місяці з дня їх опублікування.

Нагадуємо також, що згідно з повідомленням ДРСУ, Кабмін ще схвалив постанову «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».  Проте поки що текст цієї постанови не оприлюднений.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»