• Посилання скопійовано

Ратифіковано угоду з урядом Норвегії про технічне та фінансове співробітництво

Сьогодні, 22 березня, Верховна рада прийняла Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про технічне та фінансове співробітництво»

Ратифіковано угоду з урядом Норвегії про технічне та фінансове співробітництво

За відповідне рішення проголосували 233 народні депутати, - повідомляє прес-служба ВРУ.

Законом (законопроект №0127) ратифіковано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про технічне та фінансове співробітництво, яку було підписано 18 жовтня 2016 року в м. Осло.

Угода створює рамкові умови для залучення фінансової та технічної допомоги від Уряду Норвегії, а також визначає види та форми надання цієї допомоги, механізми погодження проектів техдопомоги, пільги, привілеї та імунітети для Норвезької сторони у рамках реалізації згаданих проектів.

“Ця рамкова угода стане стійкою основою для реалізації різноманітних проектів технічної допомоги. Ми прагнемо максимально підвищити ефективність використання допомоги, а це і якісне планування, і пріоритизація, і контроль за виконанням”, - зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Угода також слугуватиме значними поштовхом для активізації вже наявного співробітництва між країнами. Обсяги допомоги Норвегії для України у 2015 році становили 310 млн норвезьких крон (36,5 млн євро) та були направлені на макрофінансову стабілізацію; розвиток державного управління, енергетики, енергоефективності, радіаційної безпеки; сприяння торгівлі та євроінтеграції; гуманітарну допомогу.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»