• Посилання скопійовано

Уряд ініціює початок пілотного проекту з продажу об'єктів малої приватизації через систему «ProZorro.Продажі»

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 травня ухвалив протокольне рішення та доручив відпрацювати пілотний проект з продажу об'єктів малої приватизації через систему електронних аукціонів «ProZorro. Продажі»

Уряд ініціює початок пілотного проекту з продажу об'єктів малої приватизації через систему «ProZorro.Продажі»

Коментуючи необхідність ухвалення такого рішення, Глава Уряду Володимир Гройсман зауважив, що такі процедури дозволяють проводити приватизацію за допомогою прозорих електронних систем. Такого, за словами Володимира Гройсмана, не було роками через відсутність політичної волі. Натомість тепер відкритий продаж неефективних державних підприємств сприятиме викоріненню корупційних схем.

"Про що мова йде - є невелике державне підприємство, яке може бути продано. Його можна продавати якимись невідомими схемами, а можна продавати абсолютно прозоро - через електронний майданчик: хто зареєструвався, той купив, - підкреслив Володимир Гройсман. - Кожному українцю, підприємцю не треба кланятися до чиновника і займатися корупцією, щоб щось придбати, - він вийшов на електронний реєстр, подивився, якщо є якийсь об'єкт, який його цікавить для розвитку свого бізнесу, він зробив електронну заявку, взяв участь у електронних торгах - і все, немає жодних проблем".

Прем’єр-міністр також закликав швидко внести ухвалені пропозиції у робочому варіанті.

У свою чергу Міністр Кабміну Олександр Саєнко підкреслив, що пропозиції щодо "пілоту" відпрацьовані спільно з Фондом державного майна України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України на виконання доручення Прем’єр-міністра України. Як підкреслив Міністр, якщо пілотний проект буде успішний, його поширять на продаж великої частини неефективних державних підприємств.

У свою чергу в.о. Голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко, який також взяв участь в обговоренні рішення, підкреслив, що наради з питань гармонізації внутрішніх процедур Фонду із системою «ProZorro. Продажі» вже проведені, а зміни до положень – "майже відпрацьовані".

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»