• Посилання скопійовано

Парламент відправив на повторне друге читання закон про житлово-комунальні послуги

За таке рішення проголосували 232 депутата Верховної Ради

Парламент відправив на повторне друге читання закон про житлово-комунальні послуги

Верховна Рада України відправила на повторне друге читання проект закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги". За таке рішення з другого разу проголосували 232 депутата ВР (спочатку 225), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроектом встановлювався порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрику.

У законі передбачалося, що споживачам в багатоквартирних будинках теплова енергія постачається відповідно до договору про надання комунальної послуги з постачання теплової енергії.

Так, встановлюється, що тарифи на теплову енергію, яка виробляється і постачається за допомогою систем автономного опалення, формуються і встановлюються окремо для кожного багатоквартирного будинку, обладнаного системою автономного опалення, з урахуванням собівартості виробництва та постачання теплової енергії в таких системах, а також рентабельності суб'єкта господарювання, що здійснює таку діяльність.

Крім цього, виводилося в окрему послугу поводження з відходами, вводилася перевірка якості житлово-комунальних послуг. Встановлювалося, що власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок повинні укладати договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснювати оплату послуг з поводження з твердими побутовими відходами та забезпечувати роздільне збирання побутових відходів.

Нагадаємо, в лютому Рада в першому читанні підтримала проект закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги". За прийняття закону проголосували 242 депутати ВР.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»