• Посилання скопійовано

На яку суму можна буде ввезти товар в Україну без сплати мита

Верховною Радою зареєстровано законопроект №6584 «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо підвищення граничної межі безмитного переміщення (пересилання) товарів у міжнародних поштових, експрес-відправленнях та несупроводжуваному багажі)»

На яку суму можна буде ввезти товар в Україну без сплати мита

Про це зазначає "Вісник. Офіційно про податки"

Документом запропоновано:

  • внести зміни до Митного кодексу, які, зокрема, торкнуться граничної вартості товарів, що можна перемістити через кордон;
  • підвищити граничну межу безмитного переміщення товарів у міжнародних поштових, експрес-відправленнях і несупроводжуваному багажі з 150 євро до 300 євро.

Крім того, товари, що переміщуються на митну територію України, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 300 євро, підлягатимуть усному декларуванню на основі товаросупровідних документів. Це не стосується підакцизних товарів, з них, як і раніше, треба буде платити всі належні збори і податки.

Мета законопроекту — створити умови для розширення доступу українців до закордонного ринку товарів, підвищити їх купівельну спроможність, знизити  податкове навантаження, забезпечити українських споживачів якісними товарами за меншою ціною, знизити  витрати на час і вартість оформлення митними органами посилок.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»