• Посилання скопійовано

Президент продовжив дію підвищеного мита на експорт металобрухту

Президент Петро Порошенко підписав закон про мито на експорт металобрухту, який продовжує дію мита у розмірі 30 євро на рік

Президент продовжив дію підвищеного мита на експорт металобрухту

Повідомлення про це розміщено на сайті Верховної Ради.

Згідно з інформацією, Закон "Про внесення зміни до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" повернуто у парламент з підписом президента 1 серпня.

Нагадаємо, на початку червня Рада проголосувала за законопроект №6382 і продовження на два роки дії збільшеного мита на експорт металобрухту. Ще два роки це мито складатиме не 10, а 30 євро за тонну.

Представництво ЄС в Україні виступило із закликом не продовжувати дію мит на експорт металобрухту, тому що цей крок порушить домовленість із ЄС щодо скасування цих мит.

Попри це, Міністерство економічного розвитку рекомендувало президенту Петру Порошенку підписати закон про експортне мито на брухт чорних металів. У Мінекономрозвитку стверджують, що закон не порушує Угоду про асоціацію.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»