• Посилання скопійовано

Мінфін скасовує дозволи на впровадження митної брокерської діяльності

За ініціативи Міністерства фінансів 25 жовтня Уряд схвалив рішення про внесення змін до Митного кодексу щодо дерегуляції певних видів господарської діяльності, контроль за провадженням яких здійснюється органами доходів і зборів

Мінфін скасовує дозволи на впровадження митної брокерської діяльності

Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

 

В чому є проблема?

Митним кодексом України встановлено, що митна брокерська діяльність належить до видів діяльності, контроль за провадженням яких здійснюється органами доходів і зборів шляхом видачі відповідних дозволів.

Дозвіл на здійснення митної брокерської діяльності надається ДФС разом із Адміністрацією Держприкордонслужби.

Наказом Мінфіну від 04.08.2015 р. №693 встановлено Порядок подання та розгляду заяв на провадження митної брокерської діяльності, в якому єдиною підставою для відмови в наданні дозволу є неповні та/або недостовірні відомості, що містяться у заяві.

Таким чином, на сьогодні, процедура надання дозволів на здійснення митної брокерської діяльності є суто формальною та призводить до нераціонального використання часу підприємств та державних органів.

 

Суть рішення

Мінфін розробив законопроект внесення змін до Митного кодексу, якими скасовуються дозволи на впровадження митної брокерської діяльності.

Законопроект підготовлено з урахуванням норм Митного кодексу ЄС, якими врегульовано діяльність митних представників (брокерів) у Європейському Співтоваристві.

Проект передбачає виключення митної брокерської діяльності з переліку видів діяльності, контроль за якими здійснюється органами доходів і зборів і для провадження яких необхідно було отримувати відповідний дозвіл.

 

Що це дає?

Прийняте рішення спрощує процедури започаткування та ведення підприємницької діяльності з надання послуг у митній сфері.

Законопроект дає змогу покращити умови ведення бізнесу в Україні, надаючи право суб’єктам господарювання вільно обирати підприємства – митні брокери, не обмежуючи їх лише тими митними брокерами, які отримали відповідний дозвіл на провадження діяльності.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»