• Посилання скопійовано

Бюджет на 2018 рік отримаємо «під ялинку»

Рішення щодо прийняття законопроекту №7000 в цілому прийняте з грубим порушенням вимог Конституції та Регламенту Верховної Ради України

Бюджет на 2018 рік отримаємо «під ялинку»

У Верховній Раді зареєстровано проект Постанови №7000/П «Про скасування рішення Верховної Ради України від 07.12.2017 про прийняття в цілому проекту закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Автором цього документу є  нардеп Ю. Левченко.

 

Чому виникла така пропозиція?

Як зазначено у пояснювальній записці, рішення щодо прийняття законопроекту №7000 в цілому прийняте з грубим порушенням вимог Конституції та Регламенту Верховної Ради України щодо процедури законотворчої  діяльності.

До того ж депутат ВРУ наголосив у записці про те, що під час розгляду в другому читанні законопроекту про Державний бюджет України на 2018 рік (реєстраційний №7000 від 15.09.2017 р.), заслуховування, врахування і голосування пропозицій народних депутатів України могло відбуватись лише в разі неприйняття цього законопроекту в другому читанні. 

 

Що далі?

Відповідно до ч. 1 ст. 48 Регламенту ВРУ,  рішення Верховної Ради можуть бути скасовані Верховною Радою до підписання відповідного акту Верховної Ради Головою Верховної Ради України.

Згідно з п. 3 ст. 130 Регламенту, у разі виявлення порушень законодавчої процедури, передбаченої цим Регламентом, наслідком чого може бути скасування результатів голосування, народний депутат у дводенний строк може письмово звернутися до Голови ВРУ з обґрунтованою пропозицією про внесення уточнень до прийнятого закону. У цьому разі Голова ВРУ не підписує закон без розгляду зазначених пропозицій Верховною Радою у порядку, передбаченому цим Регламентом.

Згідно з графіком пленарних засіданьнаступне пленарне засідання відбудеться 19 грудня 2017 року. На якому й зможуть розглянути цей проект Постанови.

Лише після розгляду проекту цієї Постанови  Голова ВРУ зможе підписати законопроект №7000 та відправити його на підпис Президенту. Петро Порошенко, своєю чергою, матиме 15 днів на підписання Закону.

Отже, Бюджет на 2018 рік за традицією отримаємо "під ялинку". Стежимо за подальшим розвитком подій та обов'язково повідомимо про усі подробиці.

***

Нагадаємо, що така ж ситуація склалася з законопроектом №6776-д. Про це ми писали тут>>

Про основні показники Дербюджету на 2018 рік ми розповідали тут>>

Автор: Русанова Ганна

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»