• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують відновити повернення ПДВ при експорті олійних з 1 квітня 2018 року

Верховна Рада зареєструвала законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур»

Нардепи пропонують відновити повернення ПДВ при експорті олійних з 1 квітня 2018 року

14 грудня у Верховній Раді зареєстровано законопроект №7403. Ініціаторами законопроекту є І. Мірошніченко, В. Дідич, В. Івченко, В. Ничипоренко та інші нардепи VIII скликання.

Законопроект пропонується доповнити підрозділ 2 Перехідних положень ПКУ новим пунктом 63, в якому передбачити обмеження дії режиму звільнення від оподаткування ПДВ сої, ріпаку та соняшника одним календарним місяцем. 

«63. З 1 березня 2018 року звільняються від оподаткування ПДВ операції з вивезення в митному режимі експорту технічних культур товарних позицій 1201, 1205 та 1206 00 згідно з УКТ ЗЕД.

З 1 квітня 2018 року операції з вивезення в митному режимі експорту технічних культур товарних позицій 1201, 1205 та 1206 00 згідно з УКТ ЗЕД, підлягають оподаткуванню податком на додану вартість на загальних підставах відповідно до статей 185 та 195 цього Кодексу».

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту забезпечить недопущення завдання збитків аграріям, які займаються виробництвом олійних культур та сприятиме зміцненню репутації України, як надійного торгового партнера.

***

Нагадаємо, що раніше Комітет ВРУ з питань агарної політики вимагав переголосувати за правки до проекту №6776-д. Про це ми писали тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»