• Посилання скопійовано

Посилено вимоги до власників будівель та споруд щодо забезпечення доступу осіб з інвалідністю

Верховна Рада прийняла за основу законопроект щодо посилення вимог Законів України, спрямованих на створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до будівель та споруд

Посилено вимоги до власників будівель та споруд щодо забезпечення доступу осіб з інвалідністю

Сьогодні, 8 лютого, Верховна Рада прийняла законопроект №6536. За це рішення проголосувало 241 народний депутат.

Зазначеним законопроектом передбачено внесення змін до КУпАП та Законів "Про регулювання містобудівної діяльності""Про архітектурну діяльність" та "Про основи містобудування" у частині встановлення ефективного механізму контролю за дотриманням вимог законодавства щодо необхідності створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Також, відповідно до законопроекту, у зазначених законодавчих актах пропонується слово "інвалід" замінити словами "особа з інвалідністю".

Зазначимо, що даний законопроект прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. За словами урядовця, Мінрегіон вже напрацював чіткий План заходів на виконання рекомендацій Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю, який Уряд прийняв у грудні 2016 року.

"Це розробка законодавчих змін та перегляд відповідних ДБН. У тому числі й для проектування дитячих будинків-інтернатів, а також звичайних шкіл з огляду на розвиток в Україні інклюзивної освіти. Створення в ДАБІ посади Громадського консультанта з питань безбар’єрності та доступності. Моніторинг та експертиза за участю громадськості умов доступності інвалідів до будівель органів влади, об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, об’єктів цивільного захисту тощо. А також навчання людей, які працюють у місцевому самоврядуванні, з питань доступності та безбар’єрності", - зазначив Геннадій Зубко.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»