• Посилання скопійовано

Зміни в законодавстві щодо укладання корпоративних договорів: закон підписано!

15 лютого Президент України підписав Закон від 23.03.2017 р. №1984-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів»

Зміни в законодавстві щодо укладання корпоративних договорів: закон підписано!

Ще 23 березня 2017 року Верхвона Рада  ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів» (законопроект №4470).  Про це ми повідомляли тут>>

3 квітня того ж року ухвалений законопроект був відправлений на підпис Президентові, і лише вчора, 15 лютого 2018 року, Закон від 23.03.2017 р. №1984-VIII був нарешті підписаний Главою держави.

Нагадаємо, що законом передбачено доповнення чинного законодавства новими статтями з метою регламентації питання укладення акціонерами договорів для спільної реалізації їх прав.

Встановлюється також, що рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є держава, що володіє акціями (часткою) від 25% їх статутного капіталу, приймається відповідним суб’єктом управління державної власності. Якщо таким суб’єктом управління державної власності є господарська структура, рішення приймається наглядовою радою такої господарської структури або її вищим органом управління.

Рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є господарське товариство, частка держави в якому становить 100%, і яке володіє від 25% їх статутного капіталу, приймається наглядовою радою такої господарської структури або вищим органом управління господарського товариства, частка держави в якому становить 100%.

Остаточний текст Закону поки що не оприлюднений. Про це повідомимо додатково.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»