• Посилання скопійовано

Набрав чинності Закон, який дозволяє громадам приєднуватися до міст обласного значення

4 травня Президент підписав, а 5 травня опубліковано та набрав чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»

Набрав чинності Закон, який дозволяє громадам приєднуватися до міст обласного значення

4 травня Президент Петро Порошенко підписав Закон України від 03.04.2018 р. №2379-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення». 

Сьогодні, 5 травня, він був опублікований в "Голосі України" №83/2018.

Згідно з текстом Закону, він набрав чинності з 1 травня 2018 року.

Закон визнає такими, що є спроможними об’єднаними територіальними громадами для випадків добровільного приєднання до об’єднаної територіальної громади територіальні громади міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення, а також визначає порядок добровільного приєднання до них територіальних громад сіл та селищ.

Також документом закладаються основи вирішення низки питань, пов’язаних із розбудовою інфраструктури великих міст та можливості скористатися результатами соціально-економічних, культурних та інших проектів, які здійснюються за рахунок видаткової частини міського бюджету значної частини населення відповідних сіл та селищ, які працюють у місті і сплачують до його бюджету податки.

Від об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і села та селища, що є його «супутниками». Для мешканців останніх стануть доступними більш якісні соціальні, адміністративні, інші послуги, які надаються з місцевого бюджету. Великі міста отримують нові території для розбудови, в тому числі комфортних зелених жилих районів.

Крім того, таке об’єднання стане потужним поштовхом для розвитку приміської інфраструктури: автодоріг, транспорту тощо.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»