• Посилання скопійовано

Рада прийняла закон про організацію колективного управління у сфері авторського права

Сьогодні, 15 травня, прийнято Закон «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав»

Рада прийняла закон про організацію колективного управління у сфері авторського права

За законопроект №7466 прголосувало 246 нардепів, - повідомляє прес-служба ВРУ. Цей Закон, зокрема:

1) визначає правові та організаційні засади колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і (або) суміжних прав;

2) надає відповідні повноваження організаціям колективного управління та визначає механізм надання послуг правовласникам щодо збору роялті на договірних засадах;

3) визначає процедуру акредитації організацій колективного управління;

4) встановлює державний нагляд за діяльністю організацій колективного управління та посередництво у переговорах і при вирішенні конфліктів.

Прикінцевими положеннями Закону визначено строки перереєстрації організацій колективного управління та відповідні повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та реалізує державну політику у сфері інтелектуальної власності, у цьому процесі.

Закон прийнято з додатками до тексту, зачитаними під стенограму.

Остаточний текст Закону поки що не оприлюднений.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»