• Посилання скопійовано

Верховна Рада прийняла закон про захист коштів МФО на інвестиційні проекти

ВРУ підтримала у другому читанні законопроект №6578 щодо заборони звернення стягнення та накладення арешту на кошти суб'єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, отриманих від міжнародних фінансових організацій на реалізацію інвестиційних проектів (заходів) в Україні

Верховна Рада прийняла закон про захист коштів МФО на інвестиційні проекти

Парламент підтримав у другому читанні законопроект №6578 щодо заборони звернення стягнення та накладення арешту на кошти суб'єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, отриманих від міжнародних фінансових організацій на реалізацію інвестиційних проектів (заходів) в Україні, передає РБК-Україна.

Документ підтримали 259 нардепів.

Законом визначається, що зарахування коштів МФО на поточні рахунки суб’єктів господарювання у сферах централізованого водопостачання та водовідведення, теплопостачання, відкриті банками в національній чи іноземній валютах, та використання таких коштів на реалізацію інвестиційних проектів у відповідних сферах здійснюється згідно з умовами укладених договорів з МФО, а також забороняється звернення стягнення та накладення арешту на такі кошти та "на кошти, що перебувають на поточних рахунках із спеціальним режимом використання, відкритих відповідно до ст. 18-1 Закону «Про питну воду та питне водопостачання».

Підкреслимо, у пояснювальній записці наголошувалося, що зараз в Україні склалася ситуація, коли за рішенням суду внаслідок проведення виконавчих дій арештовуються кошти МФО на поточних рахунках суб’єктів господарювання, призначенні для виконання інвестиційних проектів (заходів) згідно з умовами міжнародних договорів. За таких обставин суб’єкти господарювання у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення об’єктивно не можуть виконати зобов’язання, передбаченні міжнародними договорами.

Нагадаємо, як повідомлялося, НБУ спростив порядок отримання резидентами кредитів від міжнародних фінансових організацій для пожвавлення співпраці українського бізнесу з МФО і більш активного припливу боргового капіталу в Україну. Ми про це докладно писали тут>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»