• Посилання скопійовано

ВРУ ввела поняття креативної індустрії, а Кабмін має визначити її види

Сьогодні ВРУ прийняла в цілому законопроект №6738 щодо внесення змін до Закону України «Про культуру». Зокрема, у цьому проекті запроваджується визначення поняття «креативні індустрії»

ВРУ ввела поняття креативної індустрії, а Кабмін має визначити її види

Сьогодні, 19 червня, ВРУ прийняла в цілому законопроект №6738 щодо внесення змін до Закону України «Про культуру». Зокрема, у цьому проекті запроваджується визначення поняття «креативні індустрії». 

Зокрема, креативні індустрії – це перелік видів економічної діяльності, що мають потенціал до створення доданої вартості та робочих місць через культурне (мистецьке) та/або креативне вираження, а їх продукти та послуги є наслідком індивідуальної творчості, навичок і таланту. 

За даними із сайту ВРУ за законопроект №6738 проголосували 226 народних депутатів. Закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування. 

Відповідно до прикінцевих та перехідних положеннях проекту закону № 6738 Уряду дається 6 місяців з дня набрання чинності законом для затвердження переліку видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрій. Тож якими будуть  види діяльності цієї індустрії буде відомо тільки після їх затвердження Урядом.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»