• Посилання скопійовано

Президент підписав Закон про нацбезпеку!

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про національну безпеку України

Президент України Петро Порошенко підписав закон про національну безпеку України. Про це він повідомив на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО), - передає РБК-Україна.

Порошенко заявив, що Україна твердо підкреслює курс держави до НАТО і Євросоюзу.

Закон передбачає реформу сектора нацбезпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО. Документом визначаються і розмежовуються повноваження держорганів у сферах нацбезпеки і оборони. Також визначається система командування, контролю та координації операцій сил безпеки і сил оборони.

У законі, зокрема, уточнено функціонал Служби безпеки України.

Так, визначається, що СБУ є державним органом спеціального призначення з правоохоронними функціями, що забезпечує державну безпеку, здійснюючи з неухильним дотриманням прав і свобод людини і громадянина.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що після прийняття законопроекту "Про національну безпеку і оборону України" в рамках реформи парламенту планується створити окремий комітет Верховної ради з питань розвідки.

***

Читайте також: Систему нацбезпеки реформують до стандартів НАТО! ВРУ прийняла Закон

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»