• Посилання скопійовано

Нардепи підтримали дерегуляцію ринку цукру

Сьогодні, 4 вересня, Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру»

Нардепи підтримали дерегуляцію ринку цукру

Про це повідомила прес-служба асоціації «Укрцукор».

За прийняття Закону проголосувало 263 народних депутати із необхідних 226. 

Даним документом скасовуються норми закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», як такого, що не виконав поставлених завдань.

«У зв’язку зі змінами, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру за останні роки, необхідність в адміністративному регулюванні, запровадженому чинним Законом України, втратила актуальність. Саме тому, Національна асоціація цукровиків України неодноразово наголошувала на важливості скасування квоти на внутрішні поставки та дерегуляцію ринку цукру в Україні в цілому, і ми щиро вдячні всім народним депутатам, які сьогодні підтримали цю важливу ініціативу», - прокоментувала Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

Нагадаємо, законопроект №4532 був зареєстрований в Раді 27 квітня 2016 року за підтримки профільного комітету, міністра та асоціації, а 17 травня 2018 року прийнятий в першому читанні.

Даним документом скасовуються норми закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким визначається обмеження на поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») та встановлюються мінімальні ціни на цукор та цукровий буряк, як такого, що не виконав поставлених завдань.

Джерело: Укрцукор

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»