• Посилання скопійовано

Президент підписав закон про боротьбу з піратством

2 жовтня Президент підписав Закон, спрямований на створення додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб'єктів авторського права

Президент підписав закон про боротьбу з піратством

Офіційне інтернет-представництво Президента України повідомляє, що Петро Порошенко підписав Закон України від 04.09.2018 р. №2514-VIII "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" (щодо подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату)".

Метою Закону є удосконалення процесу маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних. Завдяки підвищенню прозорості процесу маркування правовласники зможуть ефективно контролювати процес видачі марок і вчасно протидіяти шахрайству і незаконному використанню цих захисних елементів.

Реалізація Закону сприятиме створенню додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб'єктів авторського права.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

UPD_04.10.2018 

4 жовтня 2018 р. набрав чинності Закон «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних».

Його було оприлюднено в «Голосі України» від 03.10.2018 р. №185.

***

Читайте також: Боротьба з піратством: Рада зобов'язала оприлюднювати дані про видані контрольні марки до об'єктів інтелектуальної власності

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»