• Посилання скопійовано

Рада підтримала зміни до порядку оприлюднення законів

Уточнено норми чинних законодавчих актів, які регламентують інститут офіційного опублікування законів та інших нормативно-правових актів

Рада підтримала зміни до порядку оприлюднення законів

2 жовтня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів» (законопроект №6518). За нього проголосували 235 народних обранців.

Законом уточнено норми чинних законодавчих актів, які регламентують інститут офіційного опублікування законів та інших нормативно-правових актів.

Зокрема, нормами законопроекту передбачено, що:

1) доведення до відома населення законів України та інших нормативно-правових актів здійснюється шляхом їх:

  • офіційного опублікування відповідно до закону державними друкованими засобами масової інформації та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями),
  • висвітлення аудіовізуальними засобами масової інформації,
  • оприлюднення на офіційних веб-сайтах органів державної влади та органів місцевого самоврядування, 
  • в інший спосіб, визначений законом.

2) публікація законів та інших актів ВРУ у газеті «Голос України» вважатиметься офіційним оприлюдненням (опублікуванням);

3) офіційне опублікування постанов КМУ здійснюватиметься в газеті «Урядовий кур’єр»;

4) дія Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» не поширюватиметься на державні друковані засоби масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, що відповідно до закону здійснюють офіційне оприлюднення  (опублікування) законів та інших нормативно-правих актів (газети  «Голос України» та «Урядовий кур’єр»).

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»