• Посилання скопійовано

Держбюджет на 2019 рік має бути збалансованим, – позиція МВФ

6 листопада голова ВРУ Андрій Парубій обговорив з МВФ перспективи ухвалення державного бюджету України на 2019 рік

Держбюджет на 2019 рік має бути збалансованим, – позиція МВФ

«Інтерфакс-Україна» повідомляє, що голова ВРУ Андрій Парубій обговорив із групою експертів МВФ на чолі з керівником місії фонду в Україні Роном ван Роденом перспективи ухвалення державного бюджету України на 2019 рік.

Як повідомляє в середу прес-служба апарату Верховної Ради, під час зустрічі А. Парубій подякував представникам МВФ за співпрацю, особливо останніми роками. Він назвав критично важливою допомогу фонду в 2014 році, коли Україна перебувала в дуже важкому становищі через російську агресію.

Спікер ВР наголосив на необхідності продовження співпраці з фондом на шляху проведення реформ в Україні, які не завжди популярні, але критично важливі для розвитку української економіки. «Сподіваюся, що така співпраця буде плідною і надалі», – сказав він.

Голова українського парламенту зазначив, що наразі відбувається процес обговорення проекту державного бюджету України на 2019 рік.

«Ми дуже добре розуміємо, наскільки цей документ важливий не тільки для нашого внутрішнього економічного розвитку, а і для співпраці з МВФ», – сказав спікер.

А.Парубій зазначив, що робиться «все можливе для якнайшвидшого його ухвалення, і щоб бюджет був збалансований». За його прогнозами, ВР може затвердити держбюджет-2019 уже 22 листопада цього року.

Він також наголосив, що співпраця з МВФ і рекомендації фонду є важливими для ухвалення державного бюджету України.

Своєю чергою, керівник місії МВФ Р.В.Роден зазначив, що, незважаючи на виборчий характер наступного року, для забезпечення макроекономічної стабільності економіки України держбюджет на наступний рік має бути збалансованим.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»