• Посилання скопійовано

З другої спроби прийняті правки до податкових змін-2019

ВРУ із другої спроби ухвалила уточнення до законопроекту №9260. Зокрема, скасовано поступове збільшення ставок екологічного податку

З другої спроби прийняті правки до податкових змін-2019

Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів за необхідних 226 голосів, передає кореспондент «Інтерфакс-Україна».

Згідно із запропонованими комітетом поправками, які було оприлюднено на сайті парламенту, уточнення до законопроекту передбачають підвищення ставок податку за викиди двоокису вуглецю з 0,41 грн до 10 грн за тонну. Водночас ухвалений народними депутатами 23 листопада 2018 року варіант законопроекту містив норму про подальше підвищення зазначеного податку: з 2020-го – до 15 грн/тонна, з 2021-го – до 20 грн/тонна, з 2022 року – до 25 грн/тонна.

Крім цього, затверджені поправки продовжують режим звільнення від ПДВ операцій із брухтом чорних і кольорових металів, паперу та картону для утилізації (макулатури та відходів) до 2022 року.

Як повідомлялося, народні депутати спочатку не підтримали запропоновані комітетом з питань податкової та митної політики поправки. Однак перед закриттям сесії депутати вирішили повернутися до цього питання.

Ресурсний законопроект №9260 з поправками до Податкового кодексу передбачає підвищення низки акцизів і зборів. Народні депутати ухвалили його у другому читанні та в цілому в ніч із 22 на 23 листопада 2018 року. Після цього голова профільного комітету Ніна Южаніна заявила про необхідність внести до уже проголосованого закону уточнення.

***

Читайте також:

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»