• Посилання скопійовано

Уряд планує спростити отримання послуг при народженні дитини

Уряд схвалив зміни до законодавчих актів для створення сприятливих умов для отримання послуг при народженні дитини

Уряд планує спростити отримання послуг при народженні дитини

Кабінет Міністрів України схвалив зміни до законодавчих актів для створення сприятливих умов для отримання послуг, пов'язаних з народженням дитини. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Законопроект пропонує забезпечити одночасне надання послуг з державної реєстрації новонароджених, реєстрації місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрації в електронній системі охорони здоров'я, реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, видачі посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї. Ці послуги будуть надаватися за бажанням батьків.

Запропонований механізм надання таких послуг дозволить мінімізувати кількість документів та процедурних дій, що вимагаються для їх одержання і значно знизить адміністративне навантаження.

Нагадаємо, в Україні запровадять електронну послугу е-малятко. Очікується, що сім'ї з цією послугою зможуть оформити документи на дитину, допомогу та інші документи в режимі онлайн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»