• Посилання скопійовано

Платникам податків у сфері мультимодальних перевезень пропонують надати пільги

Мінінфрастуктури оприлюднило проект змін до Податкового кодексу щодо мультимодальних перевезень

Платникам податків у сфері мультимодальних перевезень пропонують надати пільги

11 березня 2019 року Мінінфраструктури оприлюднило законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України "Про мультимодальні перевезення"».

Документ спрямований на стимулювання розвитку мультимодальних перевезень шляхом надання податкових пільг для платників податків у сфері мультимодальних перевезень.

Зокрема, пропонується:

  1. Встановити ставку податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, у розмірі не більше 3% від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування, земельних ділянок, наданих в установленому порядку підприємствам, установам та організаціям для будівництва та обслуговування мультимодальних терміналів - не більше 1% від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3% та не більше 1%від їх нормативної грошової оцінки.
  2. До 1 січня 2030 року звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту обладнання для устаткування мультимодальних терміналів. У разі нецільового використання зазначеного обладнання платник податку зобов’язаний буде збільшити податкові зобов’язання за наслідками податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму ПДВ, що мала бути сплачена в момент імпорту такого обладнання, а також сплатити пеню відповідно до закону.

  3. Протягом 10 років з дати введення в експлуатацію мультимодального терміналу дохід платника податку від наданих послуг з перевантаження вантажів у цьому мультимодальному терміналі, визначений за правилами бухгалтерського обліку, не враховувати під час розрахунку об̓’єкта оподаткування відповідно до статті 134 ПКУ.

  4. До 1 січня 2030 року дохід платника податку від наданих послуг з комбінованого перевезення вантажів, визначений за правилами бухгалтерського обліку, не враховувати під час розрахунку об’єкта оподаткування відповідно до статті 134 ПКУ.

  5.  До 1 січня 2030 року звільнити від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту автомобільних транспортних засобів  із знімними кузовами, що відповідають товарним підпозиціям 8704 22, 8704 23 згідно з УКТ ЗЕД, з повною масою понад 12 тонн, за умови подальшого використання таких транспортних засобів виключно для здійснення комбінованих перевезень вантажів. 

У разі прийняття цей Закон набере чинності одночасно з набранням чинності Законом  «Про мультимодальні перевезення» та буде введений в дію з 1 січня 2020 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»